Tebe poem Zakerberže

Kad sam ja bio mali i kada bih bupnuo nešto sa namerom da i ja nešto kažem usledilo bi pitanje: “ jel’ bre mali, ‘el te pit’o neko nešto?“Dakle, odgovor se daje na postavljeno pitanje. Da ne bi završio kao pevac Sofronije koji je hteo da umre gladan jer ga niko nije pitao da li je gladan, Bela Hamvaš, potpuno marginalizovan od mediokriteta jer je za koplje strčao od sojih savremenika, sastavio je komplet pitanja i dao odgovore na njih i tako dao intervju sebi samom.

Ali Amerikanac zna. Sve novotarije dolaze sa zapada. Proširiše nam horizonte, dadoše prostor te se pojavi  Face book. Zamislite da se probudite lepo raspoloženi , otvorite širom prozore i punim plućima dreknete : „Ja sam mnogo radostan .“ Posle nekoliko ovakvih izliva verovatno bi ste bili hospitalizovani. Sada ne morate da otvarate prozor. Možete čak i da priložite fotografiju  na kojoj je šoljica kafe i nerasklopljena knjižica pesama /veoma spontano/ ne bi li se videlo kako ste rafiniranog  ukusa. Ako više naginjete da istaknete vašu zainteresovanost za nuku u ranim jutarnjim časovima može to i ovako da izgleda. Lokum, čaša vode, šoljica kafe i neki naslov iz kvantne fizike. Zatim, lepotica u parku miriše cvetak i u potpisu: “ Ja se divno osećam.“, ili grupa veselih pobratima u potpisu: “ Mi pijemo špricer iz kofu za poludisperziju i posle se ništa ne sećamo.“ Mašta je neizcrpna sve u maniru “  vidi kako ja zanosim muda u krivinu“ ili  “ kako ja  prdim levo a skačem desno.“

Da ne ispadnem neki hejter evo mog priloga:

Ja, glavom i bradom, sedim u fotelji “ Parker Nol“, pušim “ Romeo end Džuliet“, pijem „radovanovića“ i gledam u platno Miodraga B. Protića koje se ne vidi iz tehničkih razloga.

ŽIVELA FRIVOLNOST, ŽIVEO SOLIPSIZAM, SLOBODA NARODU( da se slobono izražava i pravilno razvija)

 

 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: