Veliko Trnovo 18- 20 maj

petak 18. maj

Polazak ispred Medicinskog u 06.00h. Putovanje do Velikog Trnova preko Sofije uz usputne pauze. Dolazak  u Trnovo između 14 i 15 h. Smeštaj u hotel Trnovo u blizini Umetničke galerije i hotela Etar. Popodnevna šetnja ulicom  Gurko, Samovodskom čaršijom  do tvrđave Carevec, carske dinastije Asenovaca i crkve Čedrdeset mučenika u kojoj se nalazi grob Sv. Save. druženje u restorani Ego ili u Štaslivecu….

subota 19. maj

Doručak u hotelu, odlazak busom do Preobraženskog manastira na desetak km. od Trnova pa nastavak do etno sela Arbanasi. fakultativni obilazak Kuće Konstacijevih, spomenika balkansog graditeljstva 17.- 18 veka i neke od mnogobrojnih crkava, pravih umetničkih riznica fresaka, ikona i duboreza. Ručak u bašti restorana sa dobrom nacionalnom kuhinjom i hladovinom. Zatim povratak u Trnovo, predah pa odlazak na plato ispred Careveca gde može da se očekuje performans Svetlost i zvuci.

nedelja 20 maj

Napuštamo hotel posle doručka i krećemo za Trjavnu. Gradić na sat vožnje od Trnova, u podonožiju Balkan planine,  koji je zadržao arhitekturu iz doba Nacionalnog preporoda sa više od 140 spomenika kulture, muzeja, galerija i izložbi. Pauza za ručak i polazak za Niš oko 15 časova.

 

Troškovi putovanja i smeštaja u hotelu Trnovo sa doručkom 8oe

Informacije na 062 8182286


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: